Borgerkrig på NRK

Borgerkrig er noe av det mest traumatiske som kan skje i et land. I en slik situasjon er det viktig å få god informasjon, enten man er på flukt i eget land, eller man har flyktet til utlandet. Mange flyktninger i Norge kommer fra borgerkrigsherjede land. De trenger pålitelig informasjon om situasjonen i hjemlandet. For mange av dem har NRK blitt en god kilde til informasjon.

NRK dekker borgerkriger rundt om i verden både gjennom nyhetssendinger og i aktualitetsprogrammer og debatter. Aktualitetsprogrammer gjør at man får en dypere forståelse av situasjonen og bakgrunnen for konflikten. NRK er generelt flinke til å dekke begge sider, og gi et nyansert bilde av det som skjer. Det er viktig, for ofte er folk fra begge sider på flukt fra samme konflikt, og alle har like stort behov for oppdatering.

Borgerkrig kan være vanskelig å dekke, men NRK har lang erfaring og mange reportere rundt om i verden. NRK Radio har nyhetssendinger hver time hele dagen, og noen ganger hver halvtime. De har også aktualitetsprogrammer på flere kanaler. Det gir en god og variert dekning for alle som vil holde seg oppdatert om borgerkrigssituasjoner rundt om i verden. NRK har også podkast av sendingene.