Filmanmeldelser på NRK – Filmpolitiet

Filmpolitiet er et radioprogram og en nettside som anmelder filmer og forteller om aktuelle filmer fra inn- og utland. Filmpolitiet er ærlige og personlig, og man kan høre programmet enten direkte på NRK P3, eller som podkast. Redaksjonen i Filmpolitiet består av Birger Vestmo, Marte Hedenstad og Rune Håkonsen. Filmpolitiet anmelder også spill og TV-serier. Andre bidragsytere til programmet, er Martin Aas, Maria Lindberg og Sigurd Vik.

Filmpolitiet er et av de lengstlevende programmene på P3. De hadde sin første sending 11. januar 1998, og sender fortsatt. Birger Vestmo har ledet programmet helt fra starten. Programmets nettside ble lansert i 2010, og da økte også antallet journalister i redaksjonen. Programmet og nettsiden snakker og skriver også om popkultur og aktuelle hendelser. Programmet går på radio hver fredag mellom kl 11.00 og 13.00, men med podkast kan man spille det når man selv ønsker.

Filmpolitiet er et populært radioprogram for alle som liker filmer og TV-serier. De ærlige kommentarene fra kunnskapsrike journalister, gjør at man kan følge med på nye filmer og aktuelle filmsaker på en underholdende måte. Film er best på kino, men film på radio er heller ikke å forakte.