Kevin Martin – kanadisk pokerstjerne

Kevin_Martin

Denne karen fra Canada har byttet ut radio med poker. Nå spiller han seg for alvor oppover på pokerrangeringene! Det skal visstnok ha vært en uke fri fra jobben som ble helt avgjørende for Kevin Martin. I løpet av denne uka skal han ha lest sin første bok om pokerspilling, noe som skal ha gjort et enormt og varig inntrykk på han, og åpnet øynene for at profesjonell pokerspilling faktisk var en mulig karrierevei.

Tidligere hadde nemlig Kevin Martin kun spilt poker som hobby- og fritidsaktivitet. På dette tidspunktet jobbet han som nevnt som DJ på radio, og han lovte seg selv at dersom han kunne tjene inn 15.000 $ på poker, skulle han slutte i jobben. Det tok faktisk ikke lang tid før Martin hadde denne summen på plass, og resten er, som man sier, historie. Faktisk har den tidligere karrieren til Martin vært en stor fordel i hans nye karriere, da han er vant til å snakke med publikum om sport, musikk og alt mulig annet de måtte ha interesse for, og nå har han den samme gode kontakten med pokerpublikummet sitt når han spiller poker på nett.

Siden han var i slutten av tjueårene har altså den tidligere DJ-en spilt profesjonell poker. Med titusenvis av tilhengere og fans på sosiale plattformer slik som Twitter, YouTube og Twitch beviser Kevin Martin helt tydelig at interessen for poker fortsatt er like stor og intens. Dette er en kar som forstår betydning av å benytte sosiale medier til fulle. Nå er Martin også stolt medlem av Team PokerStars Online (siden mai 2016), og han har selvsagt som mål at han stadig skal forbedre pokerspillingen sin. Men, Martin er også svært opptatt av at nye spillere skal se hvor spennende og morsomt nettpoker er, og at man først og fremst skal spille for underholdning og for kjærlighet til spillet. Det er mye av grunnen til at han satser så mye på live poker og på tett interaksjon med fans og tilhengere. Martin deler villig erfaringer med nye og med mer erfarne spillere, alt i en meget let og vennlig tone. Dette er en spiller som først og fremst satser på små innsatser og turneringer der ikke altfor store summer står på spill, noe som nye spillere kan (og bør) relatere seg til.

Kevin Martin er en stor fan av ulike realityserier, som blant annet Survivor og Big Brother. Visstnok synes han at det er særlig morsomt å analysere hva som skjer i disse TV-seriene, og er åpen om det han kaller en meget “merkelig besettelse”. Faktisk har han selv vært gjest i Big Brother! Dette fant sted i den tredje sesongen av den kanadiske versjonen av reality-serien. Han nyter også god øl, og liker å spille golf på fritiden.

Martin har nok bare begynt på pokerkarrieren sin, og det er nok garantert at du vil høre mer fra kanadieren i tiden som kommer. Karen fra landet med isbjørn og Rocky Mountains vil nok utvilsomt utvikle seg og klatre oppover på pokerrangeringene. Du kan følge med på ham gjennom for eksempel hans Twitch-strømming, på vlog, i sosiale medier og på YouTube. Har du behov for råd, er han altså en vennlig kar du kan diskutere poker (og kanskje også andre ting) med. Kanskje kan du spørre hvilken pokerbok det var som fikk han til å kaste inn håndkle som DJ, slik at du kan lese den også. Du finner ham ved pokerbordet under det morsomme navnet GarlicXToast.