Nitimen

Nitimen er et direktesendt underholdningsprogram på NRK P1. Programmet sendes seks dager i uka, mandag til lørdag, fra 09.05 til 11.00. Nitimen begynte sine sendinger i 1965. De faste programlederne i ukedagene er Ida Kjøstelsen og Pål Thoresen, mens flere ulike programledere bytter på å lede lørdagssendingene. Nitimen er et av de mest populære radioprogrammene i Norge, og programmet ønsker å være folkelig og skape god stemning.

Nitimen inneholder underholdningsstoff, intervjuer og musikk. De har kjente musikere som gjester, både norske og internasjonale. De første årene varte programmet bare én time, men fra april 2000 ble sendingen utvidet til to timer. Fra 2012 fikk programmet to programledere i stedet for én. Mange kjente stemmer har bidratt i Nitimen. Lyttertallene i ukedagene er på over 775 000, mens på lørdager kan programmet ha én million lyttere. Programmet har en bred lytterbase, med faste lyttere fra mange aldersgrupper.

Programmet har skapt både glede og debatt, og det er nesten alltid debatt når det kommer nye programledere. Programmet er alltid i utvikling, men konseptet er det samme, og Nitimen bidrar til å skape god stemning både på jobben og hjemme, og er et favorittprogram blant veldig mange lyttere landet over.