NRK tilbyr podkaster

Med podkast har man muligheten til å ta med seg radioprogrammer og høre på dem når og hvor man vil. Det er mange radioprogrammer som er tilgjengelig som podkast, og man kan enkelt får programmene tilsendt. Man kan bruke ulike programmer og nettlesere for å hente podkast, som Firefox og Internet Explorer, iTunes, Winamp eller Juice. Når man abonnerer på en podkast, får man beskjed om når det er nye episoder tilgjengelig, og man kan laste dem ned etter ønske. Man kan også velge å laste ned nye programmer automatisk.

Det er mulig å få tak i podkaster fra hele verden, men de fleste foretrekker norske programmer, og da er NRK en fin kilde. Når man har lastet ned en podkast, kan man høre på programmet på PC-en, eller laste programmet over til en mobiltelefon, en bærbar videospiller eller MP3-spiller. Det kan være lurt å velge hvor mange episoder som skal lastes ned automatisk, og eventuelt hvor lenge de skal lagres, slik at det ikke blir altfor mange filer å holde styr på.

Med podkast kan man virkelig høre på radio når man selv vil, for man trenger ikke lenger å høre på programmene når de sendes direkte. Det er stressfritt og enkelt.