P3 – en storfavoritt

NRK P3 har blitt en av de mest populære radiokanalene til NRK. Kanalen retter seg hovedsakelig mot unge mennesker i alderen 15 til 29 år, men har også eldre og yngre lyttere. Kanalen startet sine sendinger i 1993, og driver også den nettbaserte TV-kanalen NRK P3TV. NRK P3 er tilgjengelig både på FM-nettet og som DAB-radio. Man kan også høre kanalen på nett. Der finner man også podkast av populære programmer.

Sendeplanen på hverdager er fast, og morgenen starter med P3morgen, som er et av de mest populære programmene på kanalen. Programmet varer fra 06.00 til 09.00. På fredager følges programmet av Filmpolitiet. Andre faste program er Christine, Verdens Rikeste Land, Hallo P3/Juntafil. Kanalen produserer og sender P3nyheter hver halvtime fra 06.00 til 09.00, deretter hver hele time resten av dagen. Kveldsprogrammet består av musikksendinger. Fra midnatt i ukedagene sendes programmet P3 Natt, der det spilles musikk og bys på lett prat. Senere på natten sendes et program i reprise, deretter musikk.

Helgene har et litt annet sendeskjema, blant annet med musikklister. Det sendes også høydepunkter fra ulike programmer. I 2004 og 2005 var P3 den NRK-kanalen som hadde høyest andel nynorsk, og kanalen spiller variert musikk for yngre mennesker.