Radio i moderne tid

Noen tror at radioen har blitt utkonkurrert av TV og Internett, og at radio ikke lenger er aktuelt, men det stemmer ikke. Radioen lever i beste velgående, både i klassiske radioapparater, og på nett.

Mange liker å høre på radio i bilen på vei til og fra jobben, og andre har til og med muligheten til å høre på radio mens de jobber, for eksempel renholdsarbeidere og langtransportførere. Folk som jobber i et støyende miljø kan høre på radio i øreklokkene, og dermed gjøre arbeidsdagen litt muntrere.

Radioen er også populær i hjemmet, for man kan gjøre husarbeid til radioen, eller sette seg ned med håndarbeid. Det er mye godt selskap i radioen, og mange enslige og eldre setter pris på dette selskapet. I dag er det også veldig mange radiokanaler å velge blant, slik at man kan velge en kanal som spiller den typen musikk man liker.

Radioen er også en god kilde til nyheter, og NRK har mange lokale sendinger, der man kan få med seg siste nytt fra sitt eget hjemsted. Radioen er praktisk å ta med seg, og man kan derfor høre på radio også utendørs, som når man slapper av på terrassen.

digital-radio